zaželi diplome 3 vU okviru provedbe projekta 'Zlatne žene za zlatnu dob', 15 zaposlenih žena uspješno je završilo program edukacije za gerontodomaćice. Za provedbu edukacije angažirano je Pučko otvoreno učilište iz Kutine.


Uvjerenja o osposobljavanju za poslove gerontodomaćice uručila im je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Jasminka Molnar, a srdačnu čestitku izrazio im je gradonačelnik Josip Mišković.
Edukacija je obuhvatila sljedeće nastavne cjeline: osnove gerontologije, poslovi gerontodomaćice, zaštita na radu i prva pomoć te praktična nastava. Kako su istaknule polaznice, kroz ovaj program stekle su iznimno vrijedna nova znanja i vještine koje će, vjeruju, unaprijediti njihovu konkturentnost na tržištu rada nakon završetka projekta te im olakšati potragu za novim poslom na sličnim radnim mjestima.
Podsjećamo, Grad Popovača je iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi", za projekt pod nazivom 'Zlatne žene za zlatnu dob' ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 4.647.297,47 kuna temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.1.1.05.0196 kojeg je sklopio sa Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Razdoblje provedbe projekta je od 27.9.2018. do 27.3.2021. godine.
Na projektu je zaposleno 30 žena, većim dijelom onih koje su u posebno nepovoljnom položaju na tržištu rada koje u periodu od 24 mjeseca svojim radom i aktivnostima poboljšavaju kvalitetu života korisnicima starije životne dobi i osobama s invaliditetom kojima pružaju pomoć u dostavi namirnica lijekova te pripremi obroka, održavanju čistoće njihovih domova, pomoć pri oblačenju i higijeni te podršku kroz druženje, razgovor i uključivanje u društvo. Budući da svaka žena pruža potporu i podršku za najmanje četiri krajnja korisnika, ukupno je projektom obuhvaćeno 135 krajnjih korisnika. Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.