ZLATNA DOB faza II LETAK A41Po provedenom Javnom natječaju za prijam u radni odnos na određeno vrijeme za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu projekta Zaželi – faza II, sklopljeni su ugovori sa izabranim kandidatkinjama koje s radom sa korisnicima kreću od 1. listopada 2021.


U sklopu projekta 'ZLATNE ŽENE ZA ZLATNU DOB- FAZA II' je na 12 mjeseci zaposleno 30 žena na radnom mjestu: radnica za pomoć i potporu starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju i/ili osobama s invaliditetom, te jedna žena na vrijeme od 18 mjeseci na radno mjesto- Administrativni djelatnik. Korisnicima će se kroz projekt osigurati pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.
Podsjećamo, Grad Popovača je iz Europskog socijalnog fonda za ovaj projekt ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 2.645.900,00 kuna temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojeg je sklopio sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.
U okviru provedbe druge faze ovoga Projekta, za pet je radnica koje pružaju usluge pomoći i potpore starijim osobama/osobama u nepovoljnom položaju/invalidnim osobama, osigurano pohađanje jednog od Programa osposobljavanja koji će mi se ponuditi (gerontodomaćica, njegovateljica, sobarica…..). Žene će na taj način steći dodatna znanja i vještine s kojima će biti konkurentnije na tržištu rada.
„Kako je predviđeno, svaka zaposlena žena skrbit će o šest korisnika tako da je usluga pomoći i podrške osigurana za 180 naših sugrađana koji su stariji od 65 godina ili pak mlađe osobe koje zbog težeg zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti samostalno obavljati svakodnevne potrebe“- naglašava gradonačelnik Josip Mišković te ističe da je kroz nastavak projekta također osigurana mjesečna podjela paketa osnovnih higijenskih potrepština za svakog korisnika.