IMG 20220422 WA0002U sklopu provedbe projekta „Zlatne žene za zlatnu dob – faza II“ u okviru Programa Zaželi redovno se na mjesečnoj razini vrši i isporuka paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština prema svakom krajnjem korisniku.


Podsjetimo, kroz drugu fazu projekta zaposleno je 30 žena pripadnica slabije zapošljive skupine od kojih svaka brine za šest korisnika. Zaposlene žene korisnicima pružaju pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće, pomoć u socijalnoj integraciji, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i slično), pružaju podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim inicijativama. U obavljanju svakodnevnih aktivnosti osigurani mjesečni paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština od značajne su koristi kako zaposlenicama, tako i samim korisnicima.
Grad Popovača je iz Europskog socijalnog fonda za ovaj projekt ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 2.645.900,00 kuna temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojeg je sklopio sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

IMG 20220422 WA0001

IMG 20220422 WA0004