uvjerenje gerontodomaciceU okviru provedbe projekta 'Zlatne žene za zlatnu dob- faza II.', pet zaposlenih žena uspješno je završilo program edukacije za gerontodomaćice.

Uvjerenja o osposobljavanju za poslove gerontodomaćice s pravom upisa u e-radnu knjižicu uručila im je Sanja Feltrin, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina koje je provelo edukaciju, a srdačnu čestitku izrazio im je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić.

Kako je ovom prilikom istaknuto, završetkom ovog programa u ukupnom trajanju od 160 sati teorije, vježbi i praktične nastave, polaznice su osposobljene prepoznati i razlikovati potrebe osoba treće životne dobi te im pomagati primjenjujući načela poštovanja integriteta i dostojanstva osobe; prilagoditi načine pripreme obroka/pripremiti ga ili dostaviti hranu korisniku; koristiti odgovarajuće postupke u održavanju osobne higijene, higijene i čišćenja (stambenog) prostora, odjeće i osobnih predmeta; prilagoditi i obavljati poslove potrebama starije osobe i uvjetima kućanstva; komunicirati na primjeren način sa starijim osobama i primijeniti pravila poslovnog bontona pri ostvarivanju suradnje s relevantnim ustanovama te primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoć.
Polaznice su naglasile kako su kroz ovaj program stekle iznimno vrijedna nova znanja i vještine koje će, vjeruju, unaprijediti njihovu konkturentnost na tržištu rada nakon završetka projekta te im olakšati potragu za novim poslom na sličnim radnim mjestima.
Program osposobljavanja u potpunosti je financiram sredstvima iz projekta 'Zlatne žene za zlatnu dob- faza II'. Podsjećamo, Grad Popovača je iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi", za projekt pod nazivom 'Zlatne žene za zlatnu dob- faza II' ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 2.645.900 kuna temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojeg je sklopio sa Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 18.6.2021. do 18.12.2022. godine, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Kutina.
Projektom je Grad Popovača na 12 mjeseci zaposlio 30 žena koje su pružale podršku ukupno 180 krajnjih korisnika.

20221216 111244

20221216 111524