ZAZELI3 VMinistar Marin Piletić u Sisku je 28. prosinca 2022. godine uručio 15 ugovora vrijednih više od 14 milijuna kuna za projekte koji se provode u sklopu Poziva „Zaželi“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Među potpisnicima ovih Ugovora bio je i Grad Popovača koji je za program „Zlatne žene za zlatnu dob – faza III“ ostvario bespovratnu potporu u iznosu od 1.483.000,00 kuna.

Ministar Piletić istaknuo je da će se provedbom tih ugovora omogućiti zapošljavanje ukupno 252 žene, koje će pružati uslugu potpore i podrške za 1 602 starijih i nemoćnih osoba u svojim zajednicama u sljedećih šest do osam mjeseci.

Naglasio je i kako se uz važan segment zapošljavanja žena, kroz Zaželi potiče i socijalno uključivanje, povećanje razine kvalitete života i skrbi za brojne starije i nemoćne osobe sugrađane. Dodao je i kako će se kroz nadolazeći Europski socijalni fond plus, za jedinice lokalne i regionalne samouprave osigurati značajna sredstva koja će omogućiti ravnomjernu pokrivenost socijalnih usluga na području čitave Republike Hrvatske, konkretno za Program Zaželi predviđeno je financiranje u iznosu od 130 milijuna eura.
Kada je riječ o Gradu Popovači, kroz treću fazu projekta 'Zlatne žene za zlatnu dob' predviđeno je zapošljavanje 30 žena koje će tijekom šestomjesečnog razdoblja skrbiti o 180 korisnika.
Uručenju ugovora su uz ministra Marina Piletića nazočili i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.