zaželi početna konferencijaU petak, 24. veljače održana je početna konferencija projekta 'ZLATNE ŽENE ZA ZLATNU DOB- faza III'.

Gradonačelnik Josip Mišković ovom je prilikom podsjetio kako je Grad Popovača iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi- faza III", za projekt pod nazivom 'Zlatne žene za zlatnu dob- faza III' ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 1.483.000,00 kuna temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj: UP.02.1.1.16.0397 kojeg je sklopio sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.
Projektom je Grad Popovača u suradnji s partnerom Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Kutina, omogućio zapošljavanje 30 žena pripadnica ciljane skupine prijavljenih u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, dok je Zavod za socijalni rad, Područni ured Kutina, kao partner u ovom projektu potaknuo socijalnu uključenost i poboljšao kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju (krajnjih korisnika).
Trideset zaposlenih žena korisnicima pružaju pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenih prostora/domova, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i sl.), pružaju podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Budući da svaka žena pruža potporu i podršku za šest krajnjih korisnika, ukupno je projektom obuhvaćeno 180 krajnjih korisnika. Pružanje pomoći korisnicima, odnosno zapošljavanje žena, provodi se kroz šest mjeseci te će se na taj način osigurati kvalitetna podrška krajnjim korisnicima te zaposlenost i aktivacija osoba u nepovoljnom položaju s ciljem smanjenja njihove dugotrajne nezaposlenosti i podizanja njihove zapošljivosti, odnosno unaprjeđenja njihove konkurentnosti na tržištu rada.
Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“
O provedbi projekta na početnoj konferenciji govorili su gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković te predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Kutina Sonja Đozo Repić koja je ovom prilikom naglasila zadovoljstvo što se s područja Ispostave Popovača zaposlilo 30 žena, budući da su one pripadnice spola koji je teže zapošljiv, a obzirom da ovo područje više naginje građevini i metalurgiji, odnosno granama kojima više naginju muškarci.

pocetna konferencija5

pocetna konferencija4
„Nastavak ovog projekta s jednakom su nestrpljenjem čekali i naši korisnici, a i zaposlenice jer je riječ o još jednom iskoraku u poboljšanju kvalitete življenja na području Grada Popovače“ – rekao je gradonačelnik te zaključio da su povratne informacije sa terena zadnjih pet godina otkako se isti provodi, najvećim dijelom iznimno pozitivne. „ Nadam se da će se nova faza odvijati kroz duži vremenski period i da će neke od djelatnica na taj način dočekati svoju zasluženu mirovinu“- naglasio je gradonačelnik.

Razdoblje provedbe projekta je od 28.12.2022. do 28.08.2023. godine.

pocetna konferencija1

pocetna konferencija2

pocetna konferencija3